Home Actueel Noodhulp aardbeving Albanië Doneren

Noodhulp aardbeving Albanië

Dinsdag 26 november 2019 werd Albanië getroffen door de hevigste aardbeving in 100 jaar. Gebouwen zijn beschadigd of ingestort. Mensen zijn overleden, gewond, vermist of dakloos geworden. Er staat een koude winter voor de deur. Hulp is dringend nodig.

Wij werken sinds 1992 in Albanië. Omdat onze lokale collega’s daar al wonen en werken, kunnen we snel in actie komen. Dit doen we samen met onze lokale partners waar we normaal gesproken ook mee samenwerken. Het allerbelangrijkst zijn nu voedsel en onderdak. Herstel van de schade en de voortgang van de lopende projecten is straks minstens zo belangrijk.

Bezoek aan rampgebied
Onze landendirecteur Ilia bezocht het rampgebied in Tirana: “De situatie is slecht. Mensen leven in tenten, het is koud en het regent. Ik heb nu contact met verschillende partnerorganisaties die lokaal werk doen. Van het gedoneerde geld dat we tot nu toe hebben ontvangen  werken we samen met deze partners. We ondersteunen hen daar waar de nood het grootst is.” Doneer via het formulier op deze pagina…
… of via rekeningnummer NL04 RABO 0106 2500 00 op naam van ‘Dorcas te Andijk’ onder vermelding van ‘Noodhulp Albanië’. Hartelijk dank.

Help de slachtoffers

Dorcas
Privacy en cookies RSIN nummer:
805415415