Nieuwe vormen van noodhulp

De ondersteuning die we bieden stemmen we altijd af op de behoefte. Samen met lokale partners, zoals kerken, hulporganisaties en de overheid, hebben we de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de behoefte van de vluchtelingen. Op basis daarvan bieden we soms andere vormen van noodhulp aan.

Cash: contant geld
Sinds april hebben we 7.000 mensen geholpen door cashgeld te geven. Het bedrag is bestemd voor het aanschaffen van de eerste levensbehoeften voor een periode van 3 maanden. Het grote voordeel hiervan is dat mensen kunnen kopen wat ze daadwerkelijk nodig hebben. Een gezin heeft namelijk andere levensmiddelen nodig dan een ouder echtpaar. Mensen gebruiken het geld voor onder meer eten, brandstof en medicijnen.

Klaar voor de winter
De tijd begint te dringen; de winter staat voor de deur.  Veel mensen zijn met weinig spullen op de vlucht geslagen. We bereiden hen voor op de koude wintermaanden door te zorgen voor warme kleding, dekens en brandstof.

Voorbereiding op evacuatie
Wat doe je als je plotseling moet vluchten en je huis en haard moet achterlaten? In Zaporizja helpen we de inwoners hier bewust over na te denken. We geven voorlichting over het belang van het meenemen van belangrijke documenten, medicijnen en kleine gereedschappen. Door het verspreiden van informatie hebben we 800.000 mensen geholpen. Daarnaast zijn we op ruim 100 scholen geweest om aan kinderen voorlichting te geven.

04 oktober 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.