‘Mijn kinderen kunnen naar de universiteit’ 

Maria is 66 en woont op het platteland van Tanzania. Haar leven was op z’n zachtst gezegd niet makkelijk. 30 jaar geleden verliet haar man haar. Daar zat ze dan; 10 kinderen, geen opleiding en geen inkomen. Haar situatie veranderde door de kindsponsoring via Dorcas. Hierdoor konden haar kinderen naar school en startte Maria een eigen bedrijf. 

Maria: ‘Het enige wat ik kon was heel hard werken op het land voor een klein loon. Soms moest ik mijn kinderen meenemen zodat ze me konden helpen, in plaats van dat ze naar school gingen. Ik kon mijn kinderen geen onderwijs bieden of zorgen voor een goede maaltijd.’ 

Haar grote gezin en de feiten dat ze er alleen voor stond, dat er geen werk te vinden was en dat ze geen opleiding had, leidden ertoe dat de kinderen van Maria geen toekomst hadden. Een cirkel van armoede waar Maria zonder hulp niet uitkwam. Dat veranderde toen Maria bij ons in beeld kwam en we het gezin koppelden aan sponsors in Nederland. 

Maria: ‘Naast heel praktische dingen zoals zeep, schooluniformen en schoenen, kreeg ik de hulp in de vorm van trainingen over landbouw, veehouderij en ondernemerschap. Ik wilde graag in mijn eigen inkomsten voorzien. Om mijn bedrijf te kunnen beginnen kreeg ik een paar geiten en zaden. Nu ben ik een zakenvrouw met een goedlopend bedrijf. De kinderen konden naar school en werden een voorbeeld voor hun klasgenoten. Een van mijn kinderen zit nu zelfs op de universiteit!’ 

Ondertussen is de hulp van de sponsor niet meer nodig. Maria is blij dat ze, met hulp van Dorcas en de sponsor, de cirkel heeft doorbroken en haar kinderen hun dromen kunnen waarmaken.  

13 september 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.