De impact van corona op het werk van Dorcas

Ook Nederland is getroffen door de uitbraak van het coronavirus. Dat merken wij allemaal. Scholen en winkels zijn gesloten, straten verlaten, we werken zoveel mogelijk thuis en de economie heeft het zwaar. Deze situatie heeft uiteraard ook impact op ons werk. We proberen onze projecten zoveel mogelijk door te laten gaan. Samen willen we er, ondanks deze crisis, zijn voor mensen in nood. Zij hebben onze hulp nog steeds hard nodig.

Dorcas heeft de afgelopen periode al verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn steeds aangepast aan de situatie van het moment. Graag informeren we u over de huidige stand van zaken.

Dorcas-winkels

De Dorcas-winkels in Nederland zijn allemaal gesloten. In deze winkels zijn veel vrijwilligers werkzaam die vanwege hun leeftijd tot een risicogroep behoren. We hebben daarom besloten alle winkels tot 1 juni te sluiten. We hopen hiermee de verspreiding van het virus tegen te gaan en onze medewerkers en vrijwilligers te beschermen.

Depots

De regio- en sorteerdepots van Dorcas zijn gesloten. Ook de kledingdepots zijn gesloten. Er kan dus geen kleding meer gebracht worden en dit wordt ook niet meer opgehaald bij de depots.

Medewerkers in Nederland

De Nederlandse werken zoveel mogelijk thuis. Interne en externe vergaderingen gaan bijvoorbeeld via Skype. Ook reizen we niet meer naar het buitenland.

Landenkantoren

In de meeste landen waar we werken zijn inmiddels mensen besmet met het coronavirus. Ook daar nemen overheden maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. In veel landen zijn bijvoorbeeld scholen gesloten en in de gemeenschappen waar wij werken zijn alle bijeenkomsten afgezegd.

We staan in nauw contact met onze collega’s in de landenkantoren. We houden elkaar op de hoogte van de situatie en de ontwikkelingen, die per land verschillen. Onze medewerkers in de verschillende landen laten hun werk doorgaan, voor zover de beperkende maatregelen dat toelaten. We hopen dat onze kwetsbare doelgroep zo min mogelijk geraakt wordt door deze crisis.

Impact op het werk

Wat exact de impact op het werk van Dorcas voor mensen in nood zal zijn, kunnen we nu natuurlijk nog niet voorspellen. Wel is zeker dat we alleen al door het sluiten van de winkels veel inkomsten zullen mislopen. De medewerkers van onze landenkantoren zijn ter plaatse aan het inventariseren hoe het gaat met de mensen die aan onze projecten deelnemen. Als er meer nieuws is over bijvoorbeeld gesponsorde kinderen, granny’s of andere doelgroepen dan laten we dat zo snel mogelijk weten.

Missie

Dit zijn geen gewone tijden. Deze maatregelen zijn erg vervelend en voelen als een belemmering van onze inzet om er te zijn voor mensen in nood. We doen dit echter om zoveel mogelijk zorg te dragen voor iedereen binnen Dorcas en ons werk zo lang mogelijk en zo goed mogelijk te kunnen blijven doen. Daarbij weten ons gekend door onze hemelse Vader en beseffen we dat ons werk zijn missie is.


13 maart 2020

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.