Maandelijkse bezoekjes laten Hortensia (78) uit Roemenië weer stralen 

De 78-jarige Hortensia uit Roemenië is weduwe en moeder van drie kinderen, waarvan er twee zijn overleden. Ze is ontzettend blij met het voedselpakket dat ze elke maand krijgt, maar ze straalt vooral weer door het maandelijkse bezoek en de aandacht die de medewerkers en vrijwilligers haar geven. 

Hortensia heeft te maken met veel verlies in haar leven. Twee van haar drie kinderen zijn overleden en een jaar geleden stierf ook haar man. Haar nog levende kind woont in het buitenland en is niet in staat om voor Hortensia te zorgen. Doordat Hortensia Parkinson heeft komt ze nauwelijks de deur uit. Ze is alleen en leeft geïsoleerd van de rest van de gemeenschap. 

Het lukt de weduwe nauwelijks om rond te komen. Voordat ze ziek werd, pakte ze allerlei verschillende klusjes aan en deed ze werk wat voorhanden was. Hierdoor heeft ze nu geen inkomen en moet ze rondkomen van een klein pensioen. 

Voedselpakket 

Bij het rondbrengen van blauwe emmers met voedsel (Blue Bucket Campaign) zien de Dorcas-medewerkers Hortensia voor haar huis staan. Ze woont in een bescheiden huis met een prachtig bloemrijke tuin. Het is wel duidelijk dat Hortensia een passie heeft voor bloemen en tuinieren. Als de Roemeense een voedselpakket krijgt, begint ze te huilen. ‘Niemand, maar dan ook echt niemand komt bij mij langs om te kijken hoe het met mij gaat, maar jullie doen dat wel.’ 

Bezoek 

Na dit eerste contact neemt Hortensia deel aan het Dorcas-project in haar buurt. Elke maand krijgt ze een voedselpakket dat een goede aanvulling is op haar pensioen. Maar voor haar is het nog belangrijker dat ze ook elke maand bezoek krijgt van een medewerker of vrijwilliger. En als het nodig is, dan komen ze vaker langs bij de weduwe. 

Hortensia is dankbaar voor de mensen die haar helpen. ‘Ik bid voortduren voor jullie en hoop dat jullie worden gezegend voor de zorg die jullie voor mij hebben. Jullie brengen weer vreugde in mijn leven.’ 

12 januari 2024

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.