‘Je doet hier juist iets voor een ander’

Peter Ophorst was stiekem een beetje jaloers op al die vrijwilligers die zich inzetten voor de Dorcas-winkel in Woudenberg. Hij nam zich voor om, zodra het mogelijk zou zijn, ook zijn steentje te gaan bijdragen. Begin vorig jaar was het zover. Sindsdien is Peter actief bij Dorcas Winkel Woudenberg als webbeheerder én coördinator van elektronica.

Peter ging ruim een jaar geleden met vervroegd pensioen en wilde graag zijn vrije tijd gebruiken om zich in te zetten voor een ander. Precies op dat moment was er bij Dorcas Winkel Woudenberg behoefte aan nieuwe mensen. ‘Ik ben middenin een lockdown gestart. Dat gaf mij mooi de tijd om eens rond te kijken naar de verschillende werkzaamheden.’

Vrijwilliger Dorcas Winkel Woudenberg Peter
Peter coördineert de de controle van elektronische goederen

Webbeheer en elektronica

Het eerste wat hem – als voormalig IT-manager – opviel was het webbeheer. Een andere taak die Peter met verve heeft opgepakt was de coördinatie van de elektronische goederen. ‘De vrijwilliger die dit voorheen deed is helaas overleden aan corona en er was nog geen opvolger. Ik heb de taak opgepakt en een beetje structuur aangebracht’, legt Peter uit.

100 vrijwilligers

Bij Dorcas Winkel Woudenberg zijn ongeveer 100 vrijwilligers betrokken. Een deel van hen controleert – en repareert eventueel – de goederen die worden ingeleverd voor de winkel. De controle is onderverdeeld in verschillende subgroepen, bijvoorbeeld huishoudelijke artikelen, boeken en elektronica.

Peter stuurt de elektronicagroep van zo’n 6 vrijwilligers aan. Peter geniet volop van zijn taak en heeft er nog geen moment spijt van gehad dat hij met dit vrijwilligerswerk is begonnen. ‘Ik heb eigenlijk alleen spijt dat ik het niet eerder heb gedaan. Het is zo mooi dat je hier niet alleen voor jezelf aan het werk bent, maar dat je juist iets doet voor een ander.’

  • Wil je ook als vrijwilliger betrokken zijn bij het werk van Dorcas? Ga dan naar www.vrijwilligvoordorcas.nl en bekijk de mogelijkheden.

13 april 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.