2023: De kracht van samenwerken

In ons jaarverslag lees je:

  • Wat onze successen en leerpunten zijn.
  • De impact van de aardbeving in Syrië.
  • Persoonlijke verhalen van mensen die we mochten ondersteunen.
  • Hoe mensen in Nederland betrokken zijn bij ons werk.
  • Het financiële overzicht van ons werk in 2023.
  • Een uitleg bij gemaakte strategische keuzes.
  • Hoe wij ook afgelopen jaar weer werkten aan duurzame verandering.
  • Welke interne organisatieveranderingen er hebben plaatsgevonden.

Over Valentina uit Moldavië

Granny Valentina (74) was in 2023 één van onze projectdeelnemers. Ze heeft haar leven lang gewerkt, maar leeft nu van een pensioen. Hiervan kan ze niet rondkomen. De winters zijn koud en gas is te duur. Gelukkig zorgt het sponsorproject van Dorcas voor extra voedsel en hout voor het stoken van warmte en om eten te koken. Valentina geniet ook van de sociale contacten die ze via het project heeft. 'Ik ben nu een jaar bij het project en ga minimaal drie keer per week op pad voor de granny-club en op zondag naar de kerk. We bellen elkaar en als er iets is, dan helpen we elkaar. Veel granny’s zijn net als ik alleen. Nu hebben we iemand om mee aan tafel te zitten.’

Wij zijn Dorcas

Naast Valentina hadden we in 2023 ongeveer 1 miljoen projectdeelnemers die te maken hebben met armoede, uitsluiting en crisis. We hebben ons voor langere tijd aan veertien landen in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten verbonden vanwege de extreme armoede, langdurige conflicten, grote ongelijkheid en sociale uitsluiting. We investeren in duurzame verandering in het leven van mensen die achtergesteld worden, en creëren mogelijkheden voor hen om tot bloei te komen. Dit doen we niet alleen, maar samen met enthousiaste en bevlogen vrijwilligers, partners, kerken, bidders, gevers en medewerkers. Bedankt!

Download het jaarverslag

Dorcas is een internationale organisatie. Ons jaarverslag is daarom in het Engels. Daarnaast hebben we een jaaroverzicht in het Nederlands gemaakt. Deze geeft een samenvatting van ons werk in 2023. Beide documenten kun je hieronder downloaden. Heb je nog een vraag over of een reactie op het jaarverslag? We horen het graag. Stuur ons een bericht via de contactpagina.