Home Actueel Verwoestende orkaan Mangkhut treft Filipijnen

Verwoestende orkaan Mangkhut treft Filipijnen

Orkaan Mangkhut heeft een chaos veroorzaakt toen hij in de nacht van 14 op 15 september over het noorden van de Filipijnen is getrokken. De zeer krachtige orkaan heeft huizen, kostbare landbouwgrond en oogst verwoest. Op veel plaatsen is de stroom uitgevallen, waardoor de communicatie met het rampgebied moeizaam verloopt. Volgens de eerste cijfers uit officiële bronnen hebben zeker 550.000 mensen noodhulp nodig. De verwachting is dat dit aantal nog zal toenemen de komende dagen.

Doneer voor noodhulp in de Filipijnen

Noodhulp Filipijnen

Samen met de andere leden van het Christelijk Noodhulpcluster (EO Metterdaad, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA) zamelen we geld in voor noodhulp. Deze noodhulp wordt uitgevoerd door lokale partners van Woord en Daad en Tear. Zij zijn ter plaatse en weten welke hulp het hardst nodig is.

Wat kun jij doen voor de Filipijnen?

We roepen je op om te bidden voor de inwoners van de Filipijnen en voor de noodhulp die op gang komt. Elke euro helpt mee om de bevolking op de Filipijnen te voorzien van wat zij nodig hebben, zodat zij hun leven snel weer kunnen oppakken.

Doneer nu