Aandacht voor de rechten van ouderen

Ouderen hebben wereldwijd te maken met leeftijdsdiscriminatie. In veel landen hebben ouderen weinig inkomen en hebben ze beperkte toegang tot gezondheidszorg en sociale zekerheid. Dorcas zet zich in voor deze kwetsbare groep mensen.

%

procent van de ouderen
in lage-en middeninkomenslanden
ontvangt pensioen.

ouderen met een beperking
zitten op dit moment in een
humanitaire noodsituatie.

keer vaker overlijden ouderen
wereldwijd aan de gevolgen
van het coronavirus.

Sociale vangnetten

Dorcas bouwt aan een sociaal vangnet rondom ouderen, zodat de gemeenschap steeds meer naar ouderen omziet. We moedigen scholen en kerken bijvoorbeeld aan om hun middelen en talenten op zo'n manier in te zetten dat ze daarmee ouderen ondersteunen en bij de gemeenschap betrekken. Als jongeren en ouderen elkaar ontmoeten is dat voor beide partijen betekenisvol, leerzaam en... leuk!

Podcastaflevering over ouderen

Collega's Arendje en Sjoerd vertellen waarom en hoe Dorcas werkt met ouderen, wat sociale vangnetten zijn en hoe we samen kunnen opkomen voor de rechten van ouderen. Duik samen met ons de diepte in met DORCAST!

Portraits of Power

In 2021 maakten we een reportage van oudere vrouwen die hun krachtige persoonlijkheid inzetten om te pleiten voor veranderingen in hun gemeenschap, op economisch, sociaal en politiek niveau. Laat je inspireren door hun vindingrijkheid, hoop en veerkracht.

Vraag en antwoord