Nieuwe opzet Dorcas Voedselactie in jubileumjaar

‘Omdat wij om hen geven. Altijd!

De Dorcas Voedselactie – de 25e editie! – gaat door, maar wel anders dan anders. De actie is in de week van 1 tot en met 8 november 2020. Vanwege het coronavirus worden dit keer geen producten in supermarkten en kerken ingezameld, maar vindt een online inzameling plaats. Van de opbrengst kopen we in Oost-Europa ter plaatse producten voor de voedselpakketten. We hopen in totaal 25.000 pakketten te kunnen samenstellen en te distribueren onder mensen in Oost-Europa.

De actie niet laten doorgaan, was voor ons geen optie. De meeste kwetsbare mensen hebben nog steeds hulp nodig. En nu, door corona, nog meer dan anders. In Roemenië, Albanië, Moldavië en Oekraïne leven veel mensen in armoede en eenzaamheid. Zij staan er vaak alleen voor en komen vanwege gezondheidsproblemen of ouderdom de deur niet meer uit. In de komende winterperiode is het voor deze mensen nog lastiger om op pad te gaan voor de noodzakelijke boodschappen. Een voedselpakket van Dorcas is voor hen een belangrijke aanvulling om de winter door te komen.

Moeilijke beslissing
Het was een moeilijke beslissing om de Voedselactie niet fysiek te laten doorgaan. De voorbereidingen waren al in volle gang en duizenden vrijwilligers hadden zich al aangemeld om te helpen bij de actie in supermarkten, kerken en scholen. Helaas neemt het aantal besmettingen met het coronavirus zodanig toe, dat Dorcas heeft moeten besluiten de actie anders te organiseren en te wijzigen in een online inzameling.

25.000 voedselpakketten
De Dorcas Voedselactie gaat dit jaar helemaal online plaatsvinden. Via verschillende kanalen worden mensen gevraagd online het bedrag van bepaalde producten te doneren. Dit kan variëren van een pak macaroni tot een half of compleet voedselpakket. Daarnaast wordt er door de vrijwilligers van Dorcas een online collecte gehouden.

Van het totale ingezamelde bedrag worden in Oost-Europa zelf de producten voor de voedselpakketten ingekocht. Daarna worden de pakketten samengesteld en verspreid onder de meest kwetsbare mensen. Wij hopen in dit jubileumjaar in totaal 25.000 voedselpakketten te kunnen uitdelen.

Dorcas
Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie, die al 40 jaar samen met ruim 10.000 vrijwilligers in actie komt voor mensen in nood. Dorcas helpt jaarlijks meer dan 1 miljoen mensen in landen in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. In 2020 viert Dorcas naast het 40-jarig bestaan van de organisatie ook het 25-jarig bestaan van de Dorcas Voedselactie.

Kijk voor meer informatie op dorcas.nl/voedselactie.

13 oktober 2020

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.