Dorcas en ZOA voegen landenkantoren samen in Zuid-Soedan

Dorcas en ZOA slaan de handen ineen en gaan een samenwerking aan in Zuid-Soedan. Beide organisaties zijn al jarenlang actief in het land en hebben in die tijd al vaak op een goede manier samengewerkt. Per 1 april 2022 zullen Dorcas en ZOA een gezamenlijke werkorganisatie vormen onder de naam ‘ZOA Dorcas South Sudan’, met een landenkantoor in de hoofdstad Juba.

Agnes Kroese, landendirecteur van ZOA Dorcas South Sudan: ‘Beide organisaties hebben aanvullende expertise en vullen elkaar ook op geografisch gebied aan. Door deze samenwerking kunnen we meer impact realiseren voor de mensen die het zwaarst getroffen zijn door de crisis en armoede in het land.’

Voor de lopende projecten in het land verandert er niets door deze organisatieverandering. Die gaan onverminderd door. Deze vorm van samenwerking geldt alleen voor de kantoren en programma’s in Zuid-Soedan, de internationale kantoren van beide organisaties en de kantoren in andere landen waar zij actief zijn blijven onafhankelijk van elkaar opereren.

08 april 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.