Dorcas Veiling

Eenmaal, andermaal, verkocht! De veilingmeester slaat met de hamer en het artikel is verkocht aan de hoogste bieder. Wie kent dit beeld van de veilingmeester met de hamer nou niet?! Binnenkort organiseren we een speciale Dorcas Veiling. Waarom en hoe we dat doen, leggen we hieronder uit. En ook hoe jij kunt helpen, zelfs zonder een euro uit te geven.

Wij werken al 40 jaar aan blijvende verandering in het leven van mensen die in armoede, uitsluiting of crisis verkeren. We zoeken steeds naar nieuwe manieren om deze mensen in nood te helpen, en ook naar nieuwe wegen om dit werk te financieren.

Kijk eens op zolder

Een van de nieuwe manieren om extra inkomsten te krijgen voor ons werk voor mensen in nood is door de verkoop van waardevolle spullen. Waar we dan aan denken? Eigenlijk aan alles wat maar enigszins van waarde is. Bijvoorbeeld aan een antiek tafeltje of een bijzondere verzameling wijn, auto’s, of postzegels. Maar ook kun je denken aan een lamp, een schilderij, een kostbare fles whisky of sieraden.

Misschien heb je al jarenlang allemaal spullen op zolder staan waar je eigenlijk niets meer meedoet en die alleen maar stof staan te verzamelen. Kijk dan eens rond of er nog iets is dat je aan ons zou kunnen geven. Of doe gek en verras ons met een old timer, een tractor of een koe…

Dorcas Veiling

Alle spullen die wij krijgen en die een geschatte waarde van boven de 100 euro hebben, gaan we via de speciale Dorcas Veiling verkopen. Zo hopen we dat jouw ingeleverde artikel(en) het meest opbrengen voor ons gezamenlijke doel, namelijk het helpen van kwetsbare mensen.

Het plan is om 4 keer per jaar een Dorcas Veiling te organiseren. De veiling is online te volgen, dus je kunt direct zien hoe jouw artikel het doet. En natuurlijk is het ook mogelijk om (online) te bieden op een artikel dat je zelf leuk vindt.

Zonder artikelen tóch helpen

Heb je zelf geen waardevolle artikelen die je weg wilt geven? Ook dan kun je ons nog steeds helpen! Vertel je familie, vrienden, buren en kennissen over de Dorcas Veiling en moedig hen aan om mee te doen.

Ook bedrijven kunnen meedoen. Naast het doneren van waardevolle artikelen uit bijvoorbeeld een overgebleven voorraad, kunnen zij ook diensten voor de veiling aanbieden. Denk hierbij aan het onderhoud van de tuin of hulp bij de verbouwing. Werk je bij een bedrijf dat iets zou kunnen bijdragen? Geef het dan door en informeer naar de mogelijkheden.

Ben je nieuwsgierig naar wat er zoal wordt geveild of wil je ideeën opdoen? Kijk dan eens naar het aanbod dat we al hebben op www.dorcasveiling.nl.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martin Liefhebber via veiling@dorcas.nl.

Spullen aanmelden

Heb je waardevolle spullen die je wel wilt doneren of wil je een dienst aanbieden? Neem dan contact met ons op door te mailen naar veiling@dorcas.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 06 15051263.

Bij het gebruik van WhatsApp heb je 2 mogelijkheden:

  • Voeg het telefoonnummer 06 15051263 toe aan je contacten en verstuur via WhatsApp een bericht naar ons.
  • Klik op WhatsAppbericht en start direct met chatten.