De liefste sponsor van de hele wereld

Alinda Visscher (22) uit Genemuiden is zonder twijfel de liefste sponsor ter wereld. Sinds 2015 sponsort zij Rosalie: een actieve 64-jarige granny uit Roemenië, die koster is in de kerk en die houdt van zingen.

Eenzame ouderen
Alinda: ‘Veel oude mensen zijn eenzaam. Dat vind ik moeilijk om te zien. Ik wil doen wat ik kan om dat te verminderen. Het is niet eens moeilijk, heb ik ontdekt! Het geeft niet als je niet met elkaar kunt praten omdat je elkaars taal niet verstaat. Een glimlach, een knuffel en een helpende hand zeggen genoeg, en ze waarderen het enorm.’

Granny Rosalie
Al 3 keer is Alinda met de jeugd van haar kerk op werkvakantie geweest naar Roemenië. ‘Tijdens mijn eerste reis bezochten we een granny-project van Dorcas. Het sprak me meteen aan. Toen ik terugkwam van die reis heb ik aan Dorcas gevraagd of er nog een granny in die omgeving was die een sponsor nodig had. Sindsdien sponsor ik Rosalie. Ik ben dol op haar. Ik heb haar nu vijf keer ontmoet, en ook buiten mijn bezoekjes om hebben we contact. We sturen kaarten naar elkaar.’

Post uit Nederland
Afgelopen zomer vertrok Alinda voor het eerst alleen naar Roemenië. Samen met een Hongaarse vriendin heeft ze drie maanden lang granny’s bezocht, vrijwilligerswerk gedaan en is ze zelfs mee op kamp geweest. ‘Het kamp was ge-wel-dig, ik zal het nooit vergeten. Mijn indrukwekkendste ervaring was toen één van de granny’s post kreeg uit Nederland. Hij was helemaal ontroerd dat er mensen aan hem denken. Ook andere granny’s lieten merken dat het ontvangen van post enorm veel voor hen betekent. Sindsdien zet ik herinneringen in mijn agenda om iets van me te laten horen. Ik zou alle sponsors willen aanmoedigen om af en toe een kaartje naar hun granny te sturen.’

Ook een granny sponsoren? Klik hier.

01 april 2019

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.