David werd getraind om auto’s te repareren en te lassen

Het leven van de 22-jarige David is niet makkelijk geweest. Na het overlijden van zijn vader verhuisde David met zijn moeder en 5 broers en zussen naar Wau. Het gezin was erg arm en Davids moeder had geen geld om de kinderen naar school te sturen. David, die wel naar de kleuterschool ging, moest na groep 2 al stoppen. ‘Ik had niet meer verwacht dat ik ooit weer zou kunnen studeren’, vertelt David.

Dorcas-opleidingscentrum
In 2015 komt David in contact met medewerkers van het opleidingscentrum in Wau. Zij bieden hem aan om weer naar school te gaan en een vak te leren. David wordt getraind om auto’s te repareren en te lassen.

Een ‘echt’ vak geleerd!
‘Ik wil graag geld verdienen met mijn werk om zo mijn familie te helpen. Ik had alle hoop op een opleiding verloren. Maar dankzij de gebeden van mijn moeder en mij heb ik nu een vak geleerd!’.

05 september 2018

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.