Ethiopische Eshetee droomt van een grote kapperszaak 

‘Ik was geslaagd voor de opleiding Business Management, maar kon geen werk vinden. Hierdoor verdiende ik geen geld en kon ik mijn familie niet onderhouden.’ De 31-jarige Eshetee uit Ethiopië was lange tijd werkloos. Dankzij een training van Dorcas heeft hij een kapperszaak kunnen openen en verdient hij genoeg geld om zijn familie te steunen. 

Eshetee is getrouwd en vader van een dochter van ruim een jaar oud. Hij woont met zijn gezin net buiten Shashemene, een stad in het zuidwesten van Ethiopië. Na zijn studie lukte het hem – net als veel andere Ethiopische jongeren – niet om een baan te vinden. ‘Ik verdiende nauwelijks geld. Op straat pakte ik het werk aan dat ik kon vinden, maar dat was niet genoeg om mijn ouders te steunen en mijn gezin te onderhouden.’ 

Kapper Eshetee aan het werk in zijn eigen zaak.

Kappersopleiding 

Via vrienden hoorde Eshetee over de beroepstrainingen van Dorcas. Hij besloot zich aan te melden en volgde de kapperstraining. In een paar weken leerde hij de fijne kneepjes van het kappersvak. Ook volgde hij daarnaast een vaardigheidstraining, waardoor hij meer zelfvertrouwen kreeg en meer leerde over het maken van plannen en sociaal gedrag. 

Na de training opende hij met behulp van een lening een kapperszaak. De zaak draait inmiddels goed en veel klanten weten hem te vinden. ‘Ik verdien nu genoeg geld voor mijn familie. Ik kan een huis huren en ben onafhankelijk. Als mijn dochter straks oud genoeg is, heb ik ook voldoende geld om haar naar school te kunnen laten gaan. Zonder de training had ik dit nooit bereikt’, vertelt Eshetee trots. 

Dromen van uitbreiding

Ondertussen droomt hij alweer over een uitbreiding in de toekomst. ‘Ik wil graag betere materialen en nieuwe stoelen aanschaffen. Ook zou ik graag mensen in dienst nemen, zodat ik mijn zaak kan uitbreiden. En daarna wil ik heel graag op een andere plek een extra zaak openen.’ 

03 augustus 2024

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.