Tetiana (Oekraïne):‘Ons huis is geraakt door een bom’  

Tetiana (36 jaar) moest met haar familie haar huis in een dorp in de regio Zaporizja achterlaten. ‘Ons huis werd geraakt door een bom en we konden daar niet blijven. Sindsdien moesten we nog drie keer naar een andere plek.’ De oorlog duurt nu bijna twee jaar en er zijn nog steeds bombardementen en gevechten, vooral in het oosten waar ook Zaporizja ligt.   

De Oekraïense heeft inmiddels een plek gevonden om te wonen met haar familie. Ze zijn met z’n zevenen. ‘Het was niet gemakkelijk om een huis te vinden met ruimte voor iedereen’, vertelt ze. Met hulp van Dorcas en het Oekraïens Humanitair Fonds zijn ze weer op weg geholpen. Tetiana en haar familie kregen financiële hulp en een pakket basisgoederen zoals dekens, kussens, een zaklamp en matrassen.   

Dorcas heeft sinds het begin van de oorlog extra medewerkers aangenomen om meer vluchtelingen te kunnen helpen met humanitaire noodhulp, zoals een veilige slaapplek, matrassen en voedsel.  Ook wordt er psychosociale hulp en mentale zorg geboden aan volwassenen en kinderen die getroffen zijn door het conflict.  

07 december 2023

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.