Oost-Europese vrouw thuis na seksuele uitbuiting in Nederland

Dankzij project Next Steps* is een Oost-Europese vrouw uit de mensenhandel bevrijd. De vrouw was naar Nederland verhandeld en werd hier seksueel uitgebuit. Inmiddels is ze veilig teruggekeerd naar haar thuisland, waar ze goed is opgevangen. Onderzoek naar deze zaak is nog volop gaande, hierdoor kunnen we niet meer details geven. Wel laat deze zaak zien dat mensenhandel in Europa een grensoverstijgende misdaad is en dat samenwerking dringend nodig is om deze criminaliteit aan te pakken.

Next Steps

Next Steps is een samenwerking tussen Dorcas, Bright Fame, het Leger des Heils en International Justice Mission. Samen bieden we preventie in het land van herkomst, juridische ondersteuning, zorg voor slachtoffers, hulp bij terugkeer en het de mogelijkheden voor het opbouwen van een nieuw leven van hoop, vrijheid en menselijke waardigheid.

Podcast

Aanstaande maandag 18 oktober is de Europese Dag tegen Mensenhandel. Op die dag lanceren de partnerorganisaties de podcast Project Next Steps, waarin 2 dappere Roemeense vrouwen hun verhaal delen. De trailers van beide afleveringen zijn nu al te beluisteren:

15 oktober 2021

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.