Noodhulporganisatie Dorcas zorgt voor voedsel, kleding en dekens voor slachtoffers aardbeving Syrië

Aardbevingen en hevige naschokken veroorzaken grote verwoestingen in Syrië en Turkije. Dorcas ervaart zelf ook direct de gevolgen van deze ramp. Het kantoor in Aleppo is zwaar beschadigd, maar de lokale medewerkers zijn ongedeerd. De medewerkers zijn direct in actie gekomen en bieden ondersteuning aan slachtoffers op basis van wat er nodig is. Op dit moment worden er dekens, warme kleding en voedsel uitgedeeld.  

Najla Chahda (landendirecteur van Dorcas in Syrië): ‘Ons kantoor in Aleppo is beschadigd en wij kunnen er op het moment niet werken. Het is er onveilig. Gelukkig kunnen wij terecht bij een partnerorganisatie en kunnen we ondersteuning blijven bieden aan de mensen die dat nodig hebben. Ons gemeenschapscentrum, waar veel van onze programma’s worden gegeven, staat gelukkig nog. Het is voor ons geen vraag of we in actie moeten komen. Het zit in onze harten om mensen te helpen en dat doen we nu ook. Of het uitkomt of niet, we moeten dit doen.’ 

De situatie en de behoeften van de mensen die zijn geraakt worden continu beoordeeld. Langzaamaan wordt de situatie duidelijker, maar het blijft afwachten of er nieuwe aardbevingen komen en hoe zwaar die zullen zijn. Naast het uitdelen van kleding, dekens en voedsel biedt Dorcas ook eerste hulp aan de slachtoffers via een mobiele kliniek. Verder wordt er gekeken naar het bieden van hulp op het gebied van cashgeld en psychosociale zorg.   

Foto via ANP / RAMI AL SAYED

06 februari 2023

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.