Granny Nina (73) is zelf ook vrijwilliger bij Dorcas in Moldavië

‘De hulp die ik krijg, heeft mijn leven veranderd! En dat gun ik anderen ook. Daarom zet ik mij ook als vrijwilliger in voor Dorcas.’ Dat vertelt de 73-jarige granny Nina uit Moldavië. Via het project Adopt a Granny van Dorcas ontvangen zij en haar man regelmatig een voedselpakket.

Granny Nina woont in Hirtop, een dorp in het zuiden van Moldavië. Met haar kleine pensioen kunnen zij en haar man onmogelijk rondkomen. De voedselpakketten en andere hulp die ze via het project Adopt a Granny ontvangen zijn dan ook een welkome aanvulling. Maar zelf steekt Nina ook de handen uit de mouwen voor het project.

Rijk gezegend

‘Mijn man en ik hebben 3 kinderen, van wie er 2 voor hun werk naar het buitenland zijn verhuisd’, vertelt Nina. ‘We zien hen jammer genoeg niet vaak, maar we begrijpen heel goed dat ze daar moeten zijn waar ze een baan konden vinden. We hebben ook 6 kleinkinderen. Al met al zijn we rijk gezegend.’

Moeilijk rondkomen

Een jaar of 8 geleden werd Nina opgenomen in het project Adopt a Granny vanwege de omstandigheden waarin zij en haar man leefden. ‘We hebben maar een klein huishouden, maar het is moeilijk om rond te komen van het pensioen dat we krijgen. Wat is het dan fantastisch om een doos voedsel, een warme deken of hout voor de kachel te ontvangen. Zo houden we wat geld over voor dingen die we anders onmogelijk hadden kunnen kopen. Ik houd trouwens niet alles voor mezelf, maar geef ook regelmatig weer wat weg aan een van mijn buren. We wonen in een arm dorp – heel veel mensen hebben het moeilijk.’

Blijdschap

‘Ik ben Dorcas en de sponsor heel dankbaar voor de hulp die ik krijg. Vooral God ben ik dankbaar. Hij zorgt op deze manier voor mij. Daarom wil ik ook zelf weer uitdelen van wat ik wel heb door aandacht, gastvrijheid en praktische hulp te geven aan andere ouderen in het project. Ook help ik met het distribueren van de hulpgoederen en ga ik regelmatig samen met de Dorcas-medewerkers op pad als zij de deelnemers in het project bezoeken. Het is fijn om bij mijn dorpsgenoten dezelfde blijdschap in de ogen te zien, die ik zelf ook voel als ik mijn voedselpakket weer krijg. Ik hoop dat er nog veel meer mensen hulp kunnen ontvangen.’

31 oktober 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.