Selecteer je website

In Syrië gaan puin en hoop hand in hand

De oorlog
De oorlog in Syrië duurt al zes jaar. Sindsdien ligt Syrië in puin. De wegen, scholen en ziekenhuizen zijn bijna volledig vernield. De oorlog is nog steeds gaande en lijkt onoplosbaar. Tegelijkertijd zien we tussen het puin ook tekenen van hoop.

Syriërs die naar buurlanden zijn gevlucht, zien wij nieuwe veerkracht ontwikkelen! We horen de moedige verhalen van kerken en hulproganisaties die gebleven zijn om hulp te geven. En we spreken Syriërs die hoop hebben en geloven in een nieuwe toekomst voor zichzelf en hun families.

Hulp & Hoop
Als Dorcas geven we de Syriërs psychosociale hulp, organiseren we sociale activiteiten en staan hen juridisch bij. Kwetsbare kinderen en hun ouders krijgen speciale aandacht. Tussen de puinhopen van de oorlog dragen wij zo bij aan hoop. Op dit moment helpen wij Syriërs vanuit Libanon en vanaf komend jaar ook vanuit Syrië zelf.

Gezamenlijke inzet
Deze maand vragen wij speciaal de aandacht voor 'Geloof, Hoop en Syrië', een gezamenlijk initiatief van Dorcas, EO Metterdaad, Kerk in Actie en World Vision. Wellicht heeft u hiervan iets op televisie of social media langs zien komen. Gebed en onze steun zijn hard nodig zodat deze Syriërs volhouden.

Achtergrond van de hulp in Syrië en Libanon
Sinds het begin van de conflicten zijn ruim 1,5 miljoen Syriërs naar Libanon gevlucht. Sinds 2013 begon het werk van Dorcas Libanon. We helpen daar de kwetsbaren en brengen hen met elkaar in contact, waarbij we specifieke aandacht hebben voor kwetsbare kinderen en hun ouders. Kinderen krijgen gezond eten op school en er is een huiswerkplek in de buurtcentra.

Opzetten van buurtcentra
Buurtcentra zijn belangrijke centrale plekken van waaruit we hulp bieden. In bijvoorbeeld Homs, een plaats in Syrië, zijn wij onder andere betrokken bij het opzetten van zo'n buurtcentrum. De voorbereidingen zijn daarvoor in volle gang. Syriërs kloppen daar bij ons aan voor juridische hulp, trainingen, onderwijs, psychosociale hulp en sociale activiteiten. De centra fungeren ook als een platform voor sociale cohesie en onderling begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen. Hier leest u een aantal verhalen van mensen in het buurtcentrum.

Maakt u de hulp mogelijk?
Dorcas brengt hulp en hoop voor de Syriërs. Uw steun zorgt ervoor dat we het werk voor de Syriërs kunnen blijven doen. Helpt u mee? Dat zou geweldig zijn.

Steunmogelijkheden
Uw gift besteden wij aan hulp voor de Syriërs. Hieronder ziet u een giftoverzicht om u een gevoel te geven van wat er met een bepaalde gift mogelijk is.

  • Met € 20,- geeft u hulp op maat. Het doel is om Syriërs een nieuwe stap richting de toekomst te laten zetten. In het buurtcentrum helpen we de Syriërs met een gemiddeld bedrag van € 20,-.
  • Met € 42,- helpt u iemand om medische hulp te krijgen.
  • Met € 67,- geeft u een echtpaar een training hoe ze het beste met hun getraumatiseerde kind kunnen omgaan. De kinderen krijgen ook begeleiding.
  • Met € 85,- kan therapie worden gegeven aan een getraumatiseerd kind.

Het door u gewenste giftbedrag kunt u hier zelf invullen.