Albanese Edmira is een inspiratiebron voor andere vrouwen

Edmira (53) uit Albanië is een bron van inspiratie voor andere vrouwen in haar gemeenschap. Door te blijven geloven in een betere toekomst én door hard te werken heeft Edmira van haar boerderij een aantrekkelijke en bloeiende bed and breakfast gemaakt en verdient ze voldoende om haar gezin te onderhouden.  

Edmira is getrouwd met Demush en moeder van drie kinderen. Het gezin woont op een boerderij in de regio Tropoja. Ze willen hun boerderij graag uitbreiden, zodat ze een beter inkomen krijgen. Via een project van Dorcas ontvangen ze onder andere zaden. Het lukt Edmira en haar man om de boerderij te laten groeien en om uiteindelijk meer inkomsten te genereren. 

Meer toeristen 

Het gezin is niet alleen afhankelijk van de inkomsten uit de boerderij, want Demush werkt ook als gids. Hij begeleidt toeristen op wandelingen in de omliggende bergen. Edmira ziet dat er steeds meer toeristen naar hun regio komen. Samen met haar gezin besluit ze een bed and breakfast te beginnen in hun boerderij. 

De Albanese hoort van het project Enterprising People en Communities van Dorcas en klopt daar aan voor een lening. Edmira doet ook mee aan de beroepstraining. Ze leert onder meer een bedrijfsplan te maken en hoe ze haar bedrijf moet runnen. Door haar sterke wil, positieve instelling en haar enorme toewijding lukt het Edmira om haar plannen te verwezenlijken. 

De bed and breakfast draait inmiddels goed en het gezin verdient hierdoor voldoende om van te leven. Demush werkt nog steeds als gids en helpt daarnaast ook mee in de bed and breakfast. Met zijn paard en wagen zorgt hij voor het vervoer van de gasten en hun bagage. 

Inspiratie 

Edmira is een bron van inspiratie voor andere vrouwen uit haar gemeenschap die graag een eigen bedrijf willen starten. Ze steunt de vrouwen bij hun plannen, luistert naar hen en geeft praktische adviezen. De Albanese is dankbaar voor de kans die zij en haar familie hebben gekregen. ‘Dankzij ons harde werken hebben we ons bedrijf kunnen opbouwen. Maar ook dankzij God die altijd voorziet in wat wij nodig hebben.’ 

Ga mee naar Albanië

Wil je meer weten over het leven van Albanese vrouwen zoals Edmira? Ga dan met Dorcas mee op reis naar Albanië. Lees hier meer over de vrouwenreis.

25 april 2023

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.