Dorcas teleurgesteld over bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking

Het regeerakkoord dat deze week is gepresenteerd zal het voor Dorcas moeilijker maken om op dezelfde schaal mensen in nood te blijven ondersteunen. Er is namelijk besloten om hard te bezuinigen op ontwikkelingssamenwerking.

Uit het regeerakkoord blijkt dat er 2,4 miljard euro per jaar zal worden bezuinigd. Dit betekent een verlaging van maar liefst 30 procent op de huidige begroting van ontwikkelingssamenwerking. Een groot deel van dit bedrag is al vastgelegd in diverse verdragen, waardoor er in de praktijk veel minder budget zal overblijven voor het werk van hulporganisaties zoals Dorcas.

Dit teleurstellende nieuws betekent niet dat we bij de pakken neer gaan zitten. Met elkaar zetten we de schouders eronder om mensen in nood te kunnen blijven ondersteunen.

Algemeen directeur van Dorcas, Agnes Kroese: ‘De uitdagingen waar mensen in nood voor staan, vragen om méér internationale samenwerking, niet minder. Dat de Nederlandse overheid zo hard bezuinigt, heeft direct effect op mensen die in hele moeilijke omstandigheden leven. Gelukkig weten we ons gesteund door een grote en actieve groep van supporters, donateurs, sponsors en vrijwilligers. Voornamelijk dankzij hen kunnen wij ons werk voortzetten.’


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze politiekwoordvoerder Jochem Duinhof via 06 517 332 81 of j.duinhof@dorcas.nl.

16 mei 2024

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.