Decemberactie ‘Ik wens jou vrede’

We leven in een tijd waarin vrede ver weg lijkt en mensen veel stress, armoede en onrust ervaren. Dat geldt voor de mensen in onze projecten in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten, maar ook voor de mensen in Nederland. We kijken daarom meer dan ooit uit naar kerst: het feest waarbij we vieren dat onze Vredevorst naar de aarde is gekomen.

Met de actie ‘Ik wens jou vrede’ wil Dorcas bijdragen aan een gevoel van vrede in het leven en hart van mensen, ver weg en dichtbij. In onze projecten steunen we kwetsbare mensen door te zorgen voor praktische hulp, vaktrainingen te geven, psychosociale hulp te bieden en door te zorgen voor een sociaal vangnet in de gemeenschap. In Nederland roepen we iedereen op om een wenskaart te sturen naar iemand die wel een bemoediging kan gebruiken.

Doe mee als kerk of school!

Kerken en scholen kunnen ook meedoen aan onze winteractie. Hoe? Dat lees je hieronder.

 • Preekschets:
  We hebben een preekschets ontwikkeld over het thema Vrede. Deze is vrij te gebruiken tijdens een kerkdienst of samenkomst.
  Download de preekschets >
 • Kleurplaat:
  Voor de kinderen hebben we een kleurplaat gemaakt. Ze kunnen de kleurplaat inkleuren tijdens de lessen, preek, kinderdienst of zondagsschool en deze uitdelen aan iemand die het moeilijk heeft.
  De kleurplaten kunnen gratis gedownload worden. Ook is het mogelijk gedrukte kleurplaten aan te vragen bij Dorcas. De kleurplaten worden vanaf 1 december toegestuurd.
  Download de kleurplaat >
 • Lied over ‘Ik wens jou vrede’:
  De christelijke zangeres Delise heeft een lied geschreven over het thema ‘Ik wens jou vrede’. Dit lied kan beluisterd worden tijdens de kerkdienst of samenkomst.
  Beluister het lied >
 • Organiseer een collecte:
  Dorcas wil door praktische hulp vrede en rust brengen in het leven van mensen in nood in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten. Dat kunnen wij niet alleen. We hebben de steun van mensen in Nederland nodig. Organiseer daarom een collecte of een sponsoractie en geef voor mensen in nood.
  Maak het collectebedrag over aan Dorcas >
 • Wenskaarten:
  Voor de gemeenteleden en leerlingen zijn er ansichtkaarten beschikbaar. De kaarten hebben een vredewens en er staat een link op naar het bemoedigende lied van Delise. Gemeenteleden en kinderen kunnen de kaarten uitdelen of opsturen naar mensen die wel een bemoediging kunnen gebruiken. De kaarten zijn aan te vragen via kerken@dorcas.nl (graag aantal en adres vermelden). Wij zorgen ervoor dat de kaarten vanaf 1 december worden opgestuurd.
  Vraag hier de wenskaarten aan >
 • Kerkblad of nieuwsbrief:
  Een kant-en-klaar artikel met informatie over de actie en over Dorcas voor in uw kerkblad of (digitale) nieuwsbrief.
  Download het artikel >

11 november 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.