‘Ik wens jou vrede’

We leven in een tijd waarin vrede ver weg lijkt en mensen veel stress, armoede en onrust ervaren. Dat geldt voor de mensen in onze projecten in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten, maar ook voor de mensen in Nederland. We kijken daarom meer dan ooit uit naar kerst: het feest waarbij we vieren dat onze Vredevorst naar de aarde is gekomen.

Met de actie ‘Ik wens jou vrede’ wil Dorcas bijdragen aan een gevoel van vrede in het leven en hart van mensen, ver weg en dichtbij. In onze projecten steunen we kwetsbare mensen door te zorgen voor praktische hulp, psychosociale hulp te bieden en door te zorgen voor een sociaal vangnet in de gemeenschap.

Doe mee als particulier of als kerk en geef voor vrede!

Ook jij kunt meedoen aan de campagne voor vrede van Dorcas. Je kunt meebidden, doneren of als kerk een themadienst of collecte organiseren. Hieronder vind je de materialen.

 • Gebedskalender Vrede:
  In de adventsperiode willen we samen met jou bidden voor vrede. Dorcas heeft hiervoor een speciale gebedskalender gemaakt. Vanaf 3 december delen we voor elke dag een gebedspunt en een bijpassende Bijbeltekst. Bidt u mee?
  Download de (gratis) gebedskalender >
 • Organiseer een collecte:
  Dorcas wil door praktische hulp vrede en rust brengen in het leven van mensen in nood in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten. Dit doen we door noodhulppakketten uit te delen en psychosociale hulp te geven aan kinderen en volwassenen. Dat kunnen wij niet alleen. We hebben de steun van mensen in Nederland nodig. Organiseer daarom een collecte en geef voor vrede!
  Maak het collectebedrag over aan Dorcas >
 • Preekschets:
  We hebben een preekschets ontwikkeld over het thema Vrede. Deze is vrij te gebruiken tijdens een kerkdienst of samenkomst.
  Download de preekschets >
 • Kleurplaat:
  Voor de kinderen hebben we een kleurplaat gemaakt. Ze kunnen de kleurplaat inkleuren tijdens de lessen, preek, kinderdienst of zondagsschool en deze uitdelen aan iemand die het moeilijk heeft.
  De kleurplaten kunnen gratis gedownload worden.
  Download de kleurplaat >
 • Lied over ‘Ik wens jou vrede’:
  De christelijke zangeres Delise heeft een lied geschreven over het thema ‘Ik wens jou vrede’. Dit lied kan beluisterd worden tijdens de kerkdienst of samenkomst.
  Beluister het lied >
 • Kerkblad of nieuwsbrief:
  Een kant-en-klaar artikel met informatie over de actie en over Dorcas voor in uw kerkblad of (digitale) nieuwsbrief.
  Download het artikel >

23 november 2023

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.