De Dorcas-winkel in Barneveld bestaat 15 jaar 

De Dorcas-winkel in Barneveld bestaat op 5 september 15 jaar, en dat jubileum moet natuurlijk groots gevierd worden. 27 augustus, op een zaterdag, is iedereen uitgenodigd om in de feestvreugde te delen. 

Festiviteiten

De winkel heeft verschillende festiviteiten gepland. Alle klanten die langskomen mogen heerlijk genieten van een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Omdat de Dorcas-winkel 15 jaar bestaat, is die dag alles met 15 procent korting te verkrijgen. Buiten komen er kraampjes te staan met extra spullen. Nog een extra verrassing: op de dag van de festiviteiten is er een taxateur aanwezig. Voor € 2,50 kunnen de klanten al hun spullen laten taxeren. ‘s Avonds wordt het feest afgesloten met de vrijwilligers.  

Verloop

Sinds het begin heeft de Dorcas-winkel al een aantal verhuizingen gekend: dit is de 3e locatie. De winkel heeft veel vaste klanten én veel vrijwilligers. Voorzitter van de winkel René Wolswinkel is erg blij met het jubileum van de winkel die hij samen met Gerrie Willemsen heeft opgezet. ‘We zijn gestart met 15 mensen. Dat aantal is nu uitgegroeid naar ongeveer 60 vrijwilligers’, vertelt René trots. Verder is de winkel een stuk professioneler geworden en hebben ze natuurlijk veel geleerd door de jaren heen. 

Toekomst

Wat de toekomstplannen van de winkel precies zijn is altijd de vraag. Wel blijven ze steeds kijken naar een nieuw pand om naartoe te verhuizen. Verder willen ze vooral op dezelfde voet blijven doorgaan. Als het aan René Wolswinkel ligt blijft de winkel voor altijd bestaan. Hij en alle andere vrijwilligers kijken nu al uit naar het volgende jubileum!  

27 augustus 2022

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.