Start een thema-avond actie

Wat leuk dat je een thema-avond wil doen voor Dorcas. Op deze pagina vind je wat ideeën over hoe zo’n avond eruit kan komen te zien. Veel succes!

Houd een Ethiopische party
Ethiopië is één van de 14 landen waar Dorcas werkt. Ze hebben daar een verrukkelijke keuken waar iedereen eens van geproefd moet hebben! Ethiopiërs zijn dol op injera (pannenkoek-achtig brood) met dipjes en de hele dag door drinken ze koffie.

Hoe leuk zou het dan zijn om een ‘Ethiopische’ te organiseren? Je kunt denken aan een maaltijd met allerlei gerechten uit Ethiopië of een feestavond met gezellige Ethiopische muziek en hapjes.

Houd je liever een gezellige avond over een van onze andere landen? Dat kan natuurlijk ook! Neem contact met ons op voor meer info en de mogelijkheden.

Vertel eens …
Dorcas heeft sprekers die graag vertellen over ons werk. Je kunt ze uitnodigen voor een presentatie of thema(kerk)dienst. Met de huidige technieken is het zelfs mogelijk om een landendirecteur uit Afrika, Oost-Europa of het Midden-Oosten te verbinden met de mensen in de zaal!

Kijk op Preek of presentatie voor meer informatie over onze sprekers.

Adopteer een granny!
Veel ouderen in de projectlanden van Dorcas kunnen wel wat liefde en aandacht gebruiken. De social workers van Dorcas gaan er graag op uit om hen te bezoeken en met raad en daad bij te staan. Gun jij een oudere ook eens bezoek, hout voor de kachel, medische zorg en voldoende voedsel? Adopteer dan een granny. Dat kan eenvoudig via het sponsorprogramma van Dorcas. Is het maandelijkse sponsorbedrag voor jou alleen te veel, vorm dan een groepje waarmee je het maandbedrag deelt, bijvoorbeeld met je bijbelstudiegroep, kerk, familie of schoolklas! Wil je de actie nog meer uitbreiden? Moedig dan ook anderen aan om ook een oudere of kind te sponsoren.

Op dorcas.nl/sponsoring vind je een overzicht van granny’s die nog een sponsor zoeken.

Start je actie!