Creatief

Wat leuk dat je iets creatiefs wil doen voor Dorcas. Op deze pagina vind je wat ideeën om in actie te komen tegen armoede en onrecht. Veel succes!

Houd een fotoshoot
Houd jij van fotograferen en krijg je regelmatig complimenten over jouw mooie shoots? Bied dan voor één dag je talent aan voor Dorcas en organiseer een leuke kinder- of familieshoot. Zorg voor stola’s, hoeden of andere leuke accessoires en maak van al je klanten echte modellen! In onze Dorcas-winkels is genoeg te vinden. Natuurlijk kun je ook foto’s maken voor de socials of personal branding. Aan jou de keuze!

Maak een vogelvoertaart
Vind jij het leuk om creatief te zijn met materialen uit de natuur? Maak dan vogeltaarten. Die zijn niet alleen leuk om te maken maar ook heel leuk om te krijgen! Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Op Pinterest (www.pinterest.com) vind je heel veel leuke ideeën. Dorcas levert je leuke labels aan en zo wordt het verkopen van je vogeltaarten een makkie!

Organiseer een workshop
Met elkaar een nieuwe hobby ontdekken? Dat kun jij organiseren! Er is vast wel iemand in jouw omgeving die goed is in bloemschikken, make-uppen, schilderen, handletteren, haken, koken, fotograferen of figuurzagen. Of misschien heb jij zelf wel een talent wat je wilt delen met anderen! Organiseer een workshop, nodig deelnemers uit en vraag hen een minimale deelnameprijs te betalen. Enig toch?

Handwerk iets
Ken je het Dorcas Handwerkatelier al? Creatieve vrijwilligers maken de mooiste dingen vanuit de meest uiteenlopende hobby’s! Van macramé tot timmeren en van handletteren tot naaien. De creaties worden verkocht in diverse Dorcas-winkels en de opbrengst is voor het werk van Dorcas. Laat je door het Dorcas Handwerkatelier op ideeën brengen en ga samen met een groep aan de slag om iets moois te maken.

Ga naar dorcas.nl/handwerkatelier voor meer info.

Start je actie!