Geef jongeren in Ethiopië een toekomst

In Ethiopië is de meerderheid van de mensen jonger dan 25 jaar. Veel van deze jongeren zijn werkloos, omdat er niet genoeg banen zijn. Ze leven in armoede en glijden af of worden geronseld voor een of andere strijd. Of ze vertrekken op goed geluk naar het buitenland. Het loopt zelden goed af.

Dorcas biedt Ethiopische jongeren een alternatief: we leren hen een vak in ons opleidingscentrum en we helpen met de opzet van een eigen bedrijf.

Zeinaba is een van de jongeren die via Dorcas een opleiding heeft gevolgd. Haar familie leefde in armoede, waardoor ze niet naar school kon. Zonder diploma had ze weinig kans op een baan. In het trainingscentrum van Dorcas volgde Zeinaba een IT-opleiding. Ze is nu editor in een fotostudio. Dankzij haar inkomen kunnen zij en haar man rondkomen en is er zelfs geld over voor haar familie.

Werk voor jongeren in landen als Ethiopië is één van de allergrootste uitdagingen van deze tijd. In het dorp van Zeinaba hebben al ruim 600 jongeren een vaktraining gevolgd. Die kans willen we bieden aan veel meer jongeren. Zo’n reusachtig karwei kunnen we niet alleen aan. Doet u mee?

Geef jongeren een toekomst en doneer!

Doneer nu