Oorlog in Oekraïne

In Oekraïne is een verschrikkelijke oorlog gaande. Er is een grote stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Meer dan een miljoen Oekraïners zoeken een veilige plek in het westen van het land of in een van de buurlanden.

Ferenc Katko, landendirecteur van Dorcas in Oekraïne: ‘Dit is een nachtmerrie, alles is onzeker. De wegen staan vol files. Veel van onze projectdeelnemers zijn ouderen. Zij hebben geen geld en ook niet de lichamelijke conditie om te vluchten. Soms kunnen ze niet eens eten kopen.’

De grote humanitaire ramp in Oekraïne en buurlanden vraagt om onmiddellijke actie. Samen met de andere organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster verleent Dorcas noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg voor de gevluchte Oekraïners.

Dorcas, EO Metterdaad, Kom over en help, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA vormen in deze campagne samen het Christelijk Noodhulpcluster. Bij grote rampen en crises komt het Christelijk Noodhulpcluster snel in actie met een noodhulpcampagne. Ter plaatse werken de organisaties samen, zodat zij snel en effectief noodhulp kunnen verlenen.

Geef voor noodhulp!