Een nieuw begin voor boer Bernard

Wat doe je als je oogst keer op keer mislukt en je koeien nauwelijks melk geven? Voor de Keniaanse boer Bernard was dit tot voor kort zijn dagelijkse realiteit. Er stond amper gras op zijn land en zijn koeien brachten niet veel melk op.

Gelukkig kreeg hij een nieuwe kans dankzij het Dorcas-programma voor boeren in Kenia. Bernard volgde trainingen en leerde te werken met gewassen en veesoorten die beter bestand zijn tegen het klimaat in Kenia. Dankzij deze nieuwe kennis geven zijn koeien nu meer melk en mislukken de oogsten niet meer.

Mensen in kwetsbare situaties helpen met een nieuw begin. Dat doen we niet alleen voor Bernard, maar ook voor Abdel uit Egypte. Ondanks een beperking aan zijn ogen durft hij weer alleen op straat te lopen. En voor Ioana uit Roemenië. Dankzij een beroepstraining heeft ze haar talent voor naaien ontdekt en is ze weer helemaal opgebloeid.

Er zijn nog veel meer mensen die net als Bernard, Abdel en Ioana een nieuw begin willen maken. Dat kunnen ze niet alleen. Daar hebben ze onze en uw steun voor nodig.

Doet u mee? Geef dan voor een nieuw begin voor mensen in nood!

 

Geef voor een nieuw begin