Start een koken en bakken actie

Wat leuk dat je iets wil koken of bakken voor Dorcas. Op deze pagina vind je wat ideeën om in actie te komen tegen armoede en onrecht. Veel succes!

Organiseer een huiskamer-(afhaal)restaurant
Huiskamerrestaurants zijn hip. Ben jij een kok met inspiratie? Nodig dan  vrienden, familie, collega’s, buren, teamleden of kerkgenoten bij jou thuis (of op een andere leuke locatie) uit voor een maaltijd. Een ontbijt, brunch, een BBQ ,3-gangendiner of onbeperkt pannenkoeken….  Alles kan, zolang het maar binnen jouw culinaire grenzen past. Voor elke reservering in jouw restaurant vraag je een bedrag voor de projecten van Dorcas.

Tip: Maaltijden af laten halen kan natuurlijk ook!

Verkoop een lekker ontbijtje
Een goede start van de dag begint met God én een goed ontbijt. Je kunt met een grote groep lekker en gezellig ontbijten , maar ook kant en klare ontbijtjes gaan bezorgen. Laat mensen met een tikkie betalen en doneer de opbrengst aan Dorcas. Superleuk als Valentijnsverrassing, op Koningsdag, ter gelegenheid van moeder- of vaderdag of gewoon zomaar!

Kopje thee?
Houd jij van bakken? Dan is het verzorgen van een high tea helemaal jouw ‘cup of tea’!  Bied de mogelijkheid om een klassieke high tea te reserveren in jouw tuin. Of verzorg een high tea-buffet voor een grotere groep genodigden. Het is ook leuk om een high tea box samen te stellen.

Tip: Maak het jezelf makkelijk door de boxen af te laten halen!

Organiseer een stamppotbuffet
Een stamppotbuffet voor een grote groep mensen. Dat klinkt heerlijk bourgondisch en gezellig! Hoe organiseer je dit? Heel eenvoudig: zorg voor meerdere koks die allemaal een verschillende stamppot voor ongeveer 8 personen willen maken. Regel een geschikte locatie en nodig mensen uit voor het Dorcas-stamppotbuffet.

Geef een pannenkoekenparty
Witte bloem, eieren, melk en een beetje boter zijn de ingrediënten voor een pannenkoek. Bak ze en verkoop pannenkoeken  voor het goede doel. Meteen samen opeten is natuurlijk ook een optie, dan maak je er gewoon een Dorcas-pannenkoekenparty van!

Tip: Is het rond Oud en Nieuw? Bak dan geen pannenkoeken, maar oliebollen en appelflappen!

Start je actie!