Start een actie

Wat leuk dat je een iets wil doen voor Dorcas. Op deze pagina vind je wat ideeën om in actie te komen tegen armoede en onrecht. Veel succes!

Ga autowassen
Wie wil er nu geen blinkende bolide? Creëer daarom de Dorcas-autowasstraat!

  • Regel een geschikte locatie
  • Zorg voor voldoende volwassenen
  • Sla autowasmiddel en sponzen in
  • Prik een datum en nodig autobezitters uit

Alles klaar? Wassen maar!

Eenmaal, andermaal, verkocht
Ben jij altijd uit op een koopje, juist op zoek naar unieke aanbiedingen of vind jij verkopen gewoon helemaal geweldig? Dan is het organiseren van een veiling echt iets voor jou! Je kunt van alles veilen: antiek, prullaria, talenten of culinaire prestaties. Kies wat het beste bij jou en je netwerk past, zorg voor een geschikte veilingmeester/presentator en veilen maar! En wist je dat je ook talenten kunt veilen? Bijvoorbeeld jouw talent voor strijken, ramen zemen of het ophogen van een straatje.

Bingo!
Bingo is een leuke activiteit voor zowel jong als oud waarmee je op een makkelijke én gezellige manier geld kunt inzamelen. Vraag particulieren en bedrijven om één of meer prijzen beschikbaar te stellen of te sponsoren. Wanneer je voor voldoende prijzen zorgt, is een groot aantal deelnemers gegarandeerd!

Tip: Op Pinterest kun je allerlei leuke Bingokaarten vinden die je eenvoudig kunt afdrukken.

Organiseer een motortoertocht
Ben je een liefhebber van motorrijden? Organiseer dan eens een motortoertocht voor het goede doel. Bedenk een leuke tocht in een mooie omgeving en verzamel deelnemers die via het inschrijfgeld een bijdrage leveren voor Dorcas. Zo sla je twee vliegen in één klap: je hebt een leuk dagje uit én je steunt het werk van Dorcas.

Tip: Heb je geen motor? Een leuke autotrip kan natuurlijk ook!

Struinen door de tuinen
Wie kent ‘m niet: de ouderwetse rommelmarkt. Je kunt de rommelmarkt op één locatie houden, bijvoorbeeld in de kerk of in een buurthuis. Maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan struinen door verschillende tuinen. Alle deelnemers maken een kraam in hun eigen tuin en stallen daar de spullen uit. Maak een lijst of plattegrond van alle deelnemers. Publiceer deze online of in een huis-aan-huiskrant of deel deze uit in je omgeving, zodat bezoekers weten waar ze terecht kunnen.

Tip: Zijn er in jouw omgeving weinig huizen met tuinen? Organiseer dan een kofferbakverkoop! Overleg dan wel even met je gemeente aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Heitje voor een karweitje
De auto wassen, statiegeld inleveren, de hond uitlaten, de schuur uitruimen, het glas naar de glasbak brengen. Het aloude heitje voor een karweitje is nog steeds een mooie manier om geld in te zamelen. Je kunt deze actie opzetten met bijvoorbeeld kinderen uit je familie of kinderen die je kent van school.

Tip: Stel een prijs beschikbaar voor het kind dat het hoogste bedrag ophaalt.

Feestje hier, feestje daar!
Ben je binnenkort jarig? Komt er een jubileum aan? Vraag deze keer geen cadeaus voor jezelf, maar een bijdrage voor Dorcas. Zet een mooie doos of vaas op tafel waar de feestgangers hun bijdrage in kunnen doen. Uiteraard kan je via onze website ook een QR-code downloaden om geld op te halen. Zo zit je niet met contant geld én wordt het direct overgemaakt naar Dorcas.

Lekker in je luie stoel
Zit je gewoon lekker in je luie stoel en wil je daar ook het liefst blijven? Maar wil je wel graag geld inzamelen voor Dorcas? Maak dan heel eenvoudig via onze website een online collectebus aan. Via WhatsApp, mail en/of social media vraag je al je contacten om een gift te doen.

Ga naar dorcas.nl/online-collecte.

Start je actie!