Start een actieve actie

Wat leuk dat je iets actiefs wil doen voor Dorcas. Op deze pagina vind je wat ideeën om in actie te komen tegen armoede en onrecht. Veel succes!

Organiseer een voetbaltoernooi
Ben jij sportief en houd je wel van een balletje trappen? Organiseer dan een voetbaltoernooi in de sporthal of lekker buiten op het veld. Vraag de deelnemers inschrijfgeld te betalen en probeer sponsors te regelen. Een gegarandeerd leuke dag en een mooie manier om geld te werven voor Dorcas!

Doe een sponsorride
Calorieën verbranden, lekker buiten zijn en tegelijk iets doen voor het goede doel? Organiseer een sponsorloop op wielen! Skeelers, skatteboard of step, het kan allemaal. Zoek een locatie waar je veilig een leuk parcours kunt uitzetten. Wil je het niet zo ingewikkeld maken? Een gewone sponsorloop kan natuurlijk ook!

Zijn er ook hele jonge deelnemers? Je kunt ervoor kiezen om hen wat kortere rondjes te laten rijden of lopen, zodat zij ook flink wat rondjes kunnen maken.

Tip: Check vooraf even bij jouw gemeente of je een vergunning nodig hebt voor de actie.

Lekker door de bagger met een mudrun
Kruipen door de modder, banjeren door vieze sloten en helemaal doorweekt en stinkend over de finish komen. Dit zijn de bekende elementen van een mudrun. En deze activiteit is ook nog eens eenvoudig te koppelen aan een inzamelingsactie. Zet bijvoorbeeld een parcours uit op een weiland of in een bos bij jou in de buurt. Zorg er wel voor dat je toestemming hebt van de eigenaar. Vraag vervolgens aan de deelnemers inschrijfgeld en doneer dat aan Dorcas.

Tip: Je kunt ook meedoen aan een georganiseerde mudrun. Meld je aan en laat je sponsoren door familie, vrienden en bekenden.

Loop voor leven
Houd jij van wandelen? Dan is deze actie jou op het lijf geschreven! Bepaal hoeveel kilometer jij wilt wandelen en laat je sponsoren. Je kunt bijvoorbeeld 40 kilometer op 1 dag lopen, maar je kunt ook 4 dagen 10 kilometer gaan lopen. Aansluiten bij de Nijmeegse Vierdaagse, de Dam tot Damloop, een Fjoertoer of de Zevenheuvelenhike kan natuurlijk ook! Op de website van Dorcas maak je gemakkelijk een online collectebus aan, zodat jij een oproep kunt doen om je te laten sponsoren.

Meer info op dorcas.nl/online-collecte.

Stap op je fiets
Organiseer een leuke ontdekkingstocht die fietsend afgelegd kan worden. Hoe je dat doet?

Zorg voor verschillende locaties in en rond je woonplaats waar een activiteit gedaan kan worden. Maak een plattegrond met een route langs alle activiteiten en deel deze uit aan de deelnemers. Er is geen vast begin- of eindpunt, de start is op een willekeurig punt op de kaart.

Op elke stopplek is er de mogelijkheid om iets te zien of te doen. Denk bijvoorbeeld aan een mini-concert in een kerkgebouw, een spel in het buurthuis, wat lekkers bij iemand thuis, een rondleiding op een boerderij of in een bedrijf of een bezoekje aan de Dorcas-winkel.

Deelnemers kunnen meedoen door zich vooraf aan te melden en een bijdrage te betalen. De opbrengst is uiteraard voor Dorcas.

Start je actie!