Aardbeving Syrië

Een zware aardbeving heeft een enorme ravage aangericht in Syrië en Turkije. Duizenden mensen zijn omgekomen en de verwachting is dat het aantal doden de komende dagen nog verder zal oplopen. Door de gevolgen van de aardbeving zijn ontzettend veel mensen gewond geraakt. Onder het puin wordt momenteel druk gezocht naar overlevenden. Veel Syriërs staan van het ene op het andere moment letterlijk in de bittere kou.

De stad Aleppo, waar een groot deel van ons werk in Syrië plaatsvindt, is hard geraakt. Ons kantoor is zwaar beschadigd en veel huizen zijn ingestort of onbewoonbaar.

Onze lokale medewerkers in Syrië zijn direct in actie gekomen en bieden hulp aan de mensen die zijn getroffen door de aardbeving. We zorgen samen met onze partners voor opvanglocaties en delen maaltijden, dekens en warme kleding uit. Met onze mobiele kliniek geven we medische hulp aan gewonden. Daarnaast bieden we psychologische hulp en zorgen we voor cash, zodat de mensen zelf hun eerste levensbehoeften kunnen kopen.

Najla Chahda (Landendirecteur Syrië): ‘Het is voor ons geen vraag of we wel of niet in actie moeten komen. Het zit in onze harten om mensen te helpen en dat doen we nu ook. Of we nu zelf ook geraakt zijn of niet.’

Laat de Syriërs niet in de kou staan en steun ons werk voor de mensen die zwaar getroffen zijn!

Doneer nu