Selecteer je website

Romakinderen krijgen kansen op school zaterdag 8 april 2017

Een nieuwe generatie dankzij lezen en schrijven

Voor de 12-jarige Anita uit Roemenië was het vasthouden van een pen iets compleet nieuws. Nooit eerder had ze geschreven of gekleurd. Hetzelfde geldt voor veel kinderen die deel uitmaken van de Romagemeenschap.

Anita kreeg de kans om deel te nemen aan het project van Dorcas. Samen met 59 andere kinderen kan ze nu naar school. Omdat ze wel wat achterstand heeft, krijgt ze na schooltijd extra les. Ze geniet met volle teugen en gaat met grote stappen vooruit. ‘Als ik later groot ben wil ik poppenklerenmaakster worden!’, vertelt ze enthousiast.

Ook de ouders van Anita worden actief betrokken bij het onderwijs dat Anita krijgt. Ze doen mee met trainingen over gezondheid en opvoeding, zodat Anita ook thuis de goede zorg krijgt. Sociaal werkers begeleiden de gezinnen uit het project thuis.

Voor Anita betekent dit project in de eerste plaats dat zij leert lezen en schrijven en goed te eten krijgt. Maar de impact gaat nog veel dieper: ze krijgt de kans op zelfstandigheid en zekerheid – een nieuw en totaal ander leven.