Selecteer je website

Protestantse gemeente sluit granny’s in de armen dinsdag 13 maart 2018

Zondag 11 maart jl. stond de diaconale dienst in de Opstandingskerk in Bilthoven in het teken van Adopt a granny van Dorcas. ‘Het is hartverwarmend om te zien hoe vanzelfsprekend deze kerk de granny’s in de armen sluit’, vertelt Dorcas- medewerker Hans Alblas enthousiast.

Gemeentepredikante Wilfrieda Stam sprak over de wonderbare broodvermenigvuldiging. Het gemeentekoor begeleidde de samenzang. Hans verzorgde het gebed voor de nood van de wereld. Door de dienst heen vertelde hij bovendien de verhalen van vier ouderen uit Moldavië, Roemenië en Tanzania.

‘In het najaar is er een actie gehouden in de Protestantse Gemeente De Bilt. Dit leverde 4.000 euro op voor Dorcas’, vertelt Hans. ‘Daar zijn we natuurlijk heel dankbaar voor’. Van een deel van deze gift worden een jaar lang vier granny’s gesponsord. De bedoeling is dat leden of groepen van de gemeente de sponsoring daarna overnemen.

De reacties van de bezoekers waren erg positief. ‘Veel mensen kenden Dorcas van naam, hoewel ik ook een dame van in de 80 sprak die nog nooit van ons gehoord had,’ vervolgt Hans met een glimlach. ‘Misschien zit er later dit jaar wel een reis naar Moldavië in, met diaconie en gemeentekoor! Wat mij betreft, volgen er nog heel veel Dorcas-diensten in allerlei kerken!’

Meer informatie over Adopt a granny vindt u op www.adoptagranny.nl. Hebt u belangstelling voor een Dorcas-dienst? Medewerkers van Dorcas werken graag mee met een spreekbeurt, presentatie of een andere bijdrage. Neem contact met ons op via kerken@dorcas.nl of meld u hier direct aan.