Selecteer je website

Philip mag opnieuw beginnen dinsdag 1 augustus 2017

Op jonge leeftijd werd de Russische Philip door zijn ouders in een weeshuis geplaatst. Ze konden en wilden niet meer voor hem zorgen. In het weeshuis kreeg hij genoeg te eten, voldoende kleren en onderwijs. Maar de echte ingrediƫnten die iemand helpen om zelfstandig en volwassen te worden ontbraken. Op zijn 15e ging Philip op zichzelf wonen. Al snel ging het mis: hij werd opgelicht, verloor zijn appartement en belandde op straat.

Omdat Philip nooit had geleerd om op een goede manier voor zichzelf op te komen en voor zichzelf te zorgen, was hij vatbaar voor slechte invloeden van buitenaf. Philip beging een misdrijf en belandde in de gevangenis. Ironisch genoeg was dat de enige plek waar hij zeker was van een dak boven zijn hoofd.

Stoomcursus

Onze medewerkers ontmoetten Philip toen hij voor de tweede keer uit de gevangenis ontslagen werd. Ze hielpen hem om een nieuwe weg in te slaan en leerden hem hoe hij zijn oude leven en gewoonten achter zich kan laten. Veel jongeren die de weeshuizen verlaten zijn nog lang niet in staat om zelfstandig te leven. Onze medewerkers zijn daarom intensief betrokken bij het leven van jonge mensen zoals Philip. Ze krijgen als het ware een stoomcursus, waarin ze in een paar maanden tijd leren wat het is om voor zichzelf te zorgen.

Bergen en dalen

Een lang proces met overwinningen en teleurstellingen volgde. Philip vond een betaalde baan als bouwvakker. Ook trouwde hij met een meisje, Nastya, dat hij in het weeshuis heeft ontmoet. De groep medewerkers staat om Philip en Nastya heen en helpt hen samen een goed leven op te bouwen. Maar dat betekent niet dat Philips oude leven ineens weg is. Recent werd Philip aangeklaagd voor iets wat hij vroeger had gedaan. Zijn mentor zette zich in om de rechter ervan te overtuigen dat Philip is veranderd en dat hij een nieuw leven is begonnen. Een spannende tijd volgde, waarna Philip uiteindelijk werd vrijgesproken.

Veel jonge mensen uit weeshuizen hebben grote kans om in het criminele circuit terecht te komen. Medewerkers van het Dorcas-project in Stavropol zoeken deze meiden en jongens op en proberen hen te begeleiden naar een zelfstandig leven.