Selecteer je website

Nieuw perspectief voor Arjan en Flora in Albanië woensdag 19 april 2017

Blijvende verandering in levens van mensen, in gemeenschappen en in de samenleving. Dat is waar we samen aan werken in onze projecten. Wij geloven in het potentieel dat God aan mensen gegeven heeft. Wij helpen mensen dat potentieel tot bloei te brengen.

Dat dit werkt horen we van de deelnemers aan onze projecten. Bijvoorbeeld van Arjan en Flora uit Albanië: ‘We werken hard. We geloven dat dat voor onze kinderen het beste voorbeeld is. Bovendien zijn we een heel hechte familie.’

Arjan en Flora wonen samen met hun drie tieners op het platteland van Albanië. Werkloosheid, armoede en weinig mogelijkheden zijn drie problemen waar veel mensen in Albanië mee kampen. Toch blijven Arjan en Flora dromen – bijvoorbeeld van een goed inkomen, zodat hun kinderen kunnen blijven studeren.

Sinds vorig jaar zijn Arjan en Flora een stapje dichter bij hun droom. Ze kregen de kans om mee te doen met het landbouwproject van Dorcas. Samen met veel andere boerenfamilies hebben ze hier kennis en praktische vaardigheden opgedaan over het verbouwen van pruimen, het aanleggen van kassen en het houden van pluimvee. Zo kon Arjan met hulp en training van lokale medewerkers zijn zelfgebouwde kas vergroten tot 100 vierkante meter.

Een deel van de oogst wordt verkocht en daarmee verdient de familie een klein, maar stabiel inkomen. Arjan en Flora zijn ontzettend trots op hun werk. Bovendien zijn ze God dankbaar. Ze betrekken hun drie kinderen zo veel mogelijk bij het werk om hun kennis door te geven en de kinderen een goede basis te geven voor de toekomst.