Selecteer je website

Legerwormplaag teistert grote gebieden Ethiopië vrijdag 7 juli 2017

Een legerwormplaag verwoest op dit moment grote delen van de landbouwgrond in Ethiopië. De legerworm verspreidt zich razendsnel door Ethiopië en heeft tot nu toe al ruim 145.000 hectare mais aangetast. Deze plaag is een grote ramp voor miljoenen Ethiopiërs die afhankelijk zijn van de maisoogst. Dorcas werkt komende weken samen met de lokale overheden om ruim 111.000 getroffen boeren te voorzien van bestrijdingsmiddelen. Het project wordt gefinancierd door Start Network.

Veel mensen in Ethiopië zijn afhankelijk van de landbouw. Behalve deze plaag is ook de aanhoudende droogte in een aantal gebieden een groot probleem. Wanneer de oogst mislukt, hebben mensen geen eten en verliezen ze hun bron van inkomsten.

Dorcas wil deze plaag, samen met de lokale overheden, tegengaan. Naast het uitdelen van bestrijdingsmiddelen geven we boeren training in manieren om met de plaag om te gaan. Dit programma wordt gefinancierd door Start Network, een internationaal netwerk van 42 organisaties om snel en effectief noodhulp te kunnen bieden aan mensen die getroffen zijn door een crisis.

(c) AFP PHOTO / CABI (Centre for Agriculture and Biosciences International) / HO