Selecteer je website

In vijf kerken tegelijk dinsdag 16 mei 2017

Het is zondagochtend 30 april 2017. In vijf verschillende kerken is iemand namens Dorcas aanwezig. Om te spreken, te presenteren of om een informatietafel te verzorgen. Dit is niet eerder voorgekomen en het past bij de toenemende belangstelling van kerken om verhalen over verandering te horen.

In evangelische gemeente De Pionier spreekt presentatievrijwilliger André Selles. Zijn preek is voor veel aanwezigen reden om na afloop met hem in gesprek te gaan. De gemeente is goed bekend met ons werk; het hoofdkantoor in Andijk is immers niet ver weg. Bovendien is de vrouw van de voorganger een oud-medewerker van Dorcas!

Relatiebeheerder Hans Alblas gaat deze zondag voor in de Vrije Zendingsgemeente in Steenwijk. Tijdens de koffie blijkt wel hoeveel sympathie er ook in deze gemeente is ten aanzien van ons werk. Al jarenlang is men hier actief via de voedselactie en een kledingdepot. De collecte is uiteraard voor Dorcas en brengt ruim 180 euro op. De boekjes met soeprecepten uit onze projectlanden vinden gretig aftrek.

In Friesland spreekt teamleider Jan Jacob Hoefnagel achtereenvolgens in de protestantse wijkgemeenten van Lollum en Hichtum. Jan Jacob woont zelf in Sneek en is in Lollum geen onbekende: hij spreekt hier enkele keren per jaar. Vrijwilligster Corry Volders ten slotte verzorgt een informatietafel in de christelijke gereformeerde Bethelkerk in Veenendaal. ‘Ik sprak onder anderen een mevrouw die als vrijwilligster werkt in de onlangs geopende Dorcas-winkel in Veenendaal. Ze was hier heel enthousiast over!’, laat Corry weten.