Ik doe mee aan Actie Waterkracht…

Net als jij doen veel andere mensen deze week mee aan Actie Waterkracht! Hieronder delen een paar deelnemers hun motivatie of verhaal waarom ze meedoen aan de actie.

Agnes:
‘Ik doe mee omdat ik vind dat iedereen recht heeft op schoon water. Wat je achtergrond ook is. En ja, het
is een flinke uitdaging om 7 dagen geen koffie of thee te drinken. Maar ik wil mijn steentje bijdragen voor schoon water voor iedereen. Ik besef nu des te meer dat er mensen zijn die niet de luxe hebben van schoon water en soms kilometerslange wegen moeten afleggen voor water. Ik wil hierin mijn bescheiden bijdrage leveren door 1 persoon te helpen en daardoor anderen te helpen.’

Wilma:
‘Alleen water drinken is soms lastig, maar valt over het algemeen prima te doen. Ik wissel warm en koud water af, en mis de smaak (ik drink normaliter liters thee) maar beperkt. Prima om met deze actie mee te doen en zo te zorgen voor schoon drinkwater voor anderen.’

Ditta:
‘Ik heb zelf jarenlang in Afrika gewoond en weet hoe belangrijk schoon drinkwater is. We hadden daar zelf wel genoeg water, maar we moesten het altijd koken voor gebruik. Water is een basisbehoefte van mensen. Hier in Nederland vinden we water heel normaal, maar in Afrika is dat wel anders. Mensen moeten soms uren lopen voor water.’

Ditta

Klazien:
‘Het is een heel zinvolle actie. Ik heb zelfs een collega kunnen aansporen om mee te doen. Andere collega’s merken het op, dus dan kun je dat ook weer delen. Maar het is soms ook wel erg moeilijk. Je merkt dat het zo vanzelfsprekend is om bij het ontbijt een kopje thee en een beker melk te pakken. En rond 10 uur de koffie… Voor je het weet, heb je het alweer gezet of iemand anders heeft een kopje voor je neergezet. Dan vind ik het lastig om nee te zeggen. Hopelijk komen er door deze actie veel waterpompen bij in de landen waar jullie werken!’

23 maart 2023

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.