Selecteer je website

‘Hoop achter de tralies in Tanzania’ vrijdag 26 januari 2018

Filmmaker Jan Willem den Bok vertelt bij EO Live over zijn gesprekken met gevangenen.

Komende zaterdagavond 27 januari 2018 vertelt filmmaker Jan Willem den Bok in EO Live op radio 5 over zijn recente reis naar Tanzania. Voor EO Metterdaad kreeg Jan Willem de unieke kans om als eerste met een filmploeg achter de tralies van Karanga Prison in Tanzania te filmen, waar Dorcas de gevangenen en hun families bijstaat.

‘Het was een pittige klus’, zegt hij. ‘Het kostte veel voorbereidingen en moeite om toegang te krijgen, maar het was erg indrukwekkend om mensen te spreken die vaak vele jaren gevangen zitten.’ Een paar mensen spraken openhartig met Jan Willem over hun leven en de pijn die ze doormaken, maar ook over de hoop die ze putten uit hun geloof. Door het werk van Dorcas is de sfeer in de gevangenis aanmerkelijk verbeterd. Ook krijgen de gevangenen de mogelijkheid om een vak te leren, om zich zo voor te bereiden op het leven buiten de gevangenismuren.

Vanaf zondag 4 februari zijn de afleveringen van EO Metterdaad op NPO 2 te zien.

Het interview met Jan Willem den Bok is te beluisteren op zaterdagavond 27 januari 2018 tussen 19.02 en 22.00 uur in het programma EO Live op Radio 5, vanaf ongeveer 20.15 uur. Het is te beluisteren via de kabel of digitale tv en via internet.

EO Live is een radioprogramma op de zaterdagavond. In dit programma voeren goede muziek en goede gesprekken de boventoon. Wekelijks wordt het opvallendste en meest bijzondere levensbeschouwelijke nieuws van de afgelopen week doorgenomen en er is nieuws over de radioprojecten van EO-Metterdaad of gasten die met passie over hun missie praten in Over de Grens.
Elke zaterdagavond, NPO Radio 5 van 19.02-22.00 uur. Meer informatie over EO Live is te vinden op deze website.