Nieuwe moed voor schoenenpoetser

Ghafoer is een van de vele vluchtelingen die in het noorden van Irak wachten. Wachten op een betere toekomst. Wachten op vrede. Maar Ghafoer weet ook dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Een jaar geleden stond hij samen met zijn broer op de markt. De broers verkochten noten en vruchten. Er ontplofte een bom en die maakte een einde aan het leven van zijn broer. Vanaf dat moment rust de zorg voor zijn familie op de schouders van Ghafoer. Een zware last, waar hij onder lijdt.

Verlamd, maar wel verantwoordelijk voor familie
Ghafoer krijgt tranen in zijn ogen als hij over zijn leven vertelt. ‘Ik moet nu voor 8 mensen zorgen. Maar dat is bijna onmogelijk.’ Ghafoer is verlamd aan een van zijn benen. Op de markt werken kan hij niet meer. Hij trekt er nu op uit om schoenen te poetsen. Een zware baan, waarmee hij net voldoende verdient om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien.

Dorcas helpt
Dorcas ondersteunt Ghafoer met een financiĆ«le bijdrage, zodat hij op zijn beurt zijn kinderen en die van zijn broer kan helpen. Doordat mensen naar hem en zijn familie omzien, lukt het Ghafoer om vol te houden. ‘Door de hulp die ik ontvang, krijg ik weer nieuwe moed om te blijven werken’, zegt hij bescheiden.

05 september 2018

Vond je dit interessant om te lezen?

Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag.