Selecteer je website

Inzameling hulpgoederen

Dorcas heeft in Nederland meer dan 200 inzameldepots – daar kun je kleding en andere hulpgoederen inleveren. De depots worden gerund door vrijwilligers die opslagruimte en tijd voor Dorcas beschikbaar stellen. Wanneer je als particulier goederen van onderstaande lijst wilt aanbieden aan Dorcas, dan kun je deze bij een van onze inzameladressen brengen. Uit kostenoverweging worden er geen goederen op particuliere adressen opgehaald.

Naast de lokale depots waar kleding en andere hulpgoederen worden gebracht, heeft Dorcas ook regiocentra en een centraal magazijn in Andijk. Uit het hele land komen hulpgoederen naar Andijk die niet rechtstreeks geladen kunnen worden. Vanuit dit magazijn worden wekelijks transporten verzonden naar bestemmingen in Oost-Europa en Afrika. In het magazijn worden spullen opgeslagen voor specifieke projecten. Er komen ook grote partijen goederen binnen die door het bedrijfsleven aan Dorcas beschikbaar zijn gesteld.

Bedrijvenpartijen
Het bedrijfsleven speelt in de hulpverlening van Dorcas een belangrijke rol. Niet alleen bij de financiële ondersteuning van projecten, maar ook voor wat betreft de hulpgoederen die wij naar landen in Oost-Europa of Afrika sturen. Zo is het mogelijk partijgoederen voor hulpverleningsdoeleinden te doneren. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Teun Welvaart, team Bedrijven via tel. 0228 595900.

Welke goederen zamelt Dorcas in (voor bedrijven)?

Welke goederen zamelt Dorcas in (voor particulieren)?

Dorcas-depots bij jou in de buurt.