Selecteer je website

 

Lees hieronder ervaringen van een sponsor van Dorcas. Waarom kozen zij ervoor om een granny te sponsoren, en wat is het effect van sponsoring op hun leven?


 Iedere maand een kaartje

Pagina 8.3.jpg‘Ik schrijf nagenoeg iedere maand een kaartje’, zegt Rietje Bakker, echtgenote van Andries Knevel. ‘Het staat in mijn agenda, ook daaraan merk ik hoe snel de tijd gaat.’ Sinds 2007 sponsort Rietje een aantal granny’s en gezinnen in Oost-Europa. Toen ze besloot om weer te gaan werken, overwoog ze om vrijwilligerswerk te doen, maar een ‘gewone’ baan bleek het beste bij haar te passen. In plaats van tijd als vrijwilliger te geven, koos ze ervoor om een deel van haar inkomen te geven.

Pagina 8-1.jpg‘Ik ben ervan overtuigd dat het geld via Dorcas op de juiste manier op de goede plek terechtkomt.’ Het concept van de granny’s sprak Rietje aan. ‘Mijn vader was net overleden en ik voelde me betrokken bij ouderen die in zulke moeilijke en eenzame situaties moeten leven. Die grote verschillen tussen hier en daar vragen om het ‘recht doen’ waar je in Micha 6 vers 8 over leest.’ Elke maand neemt Rietje weer de tijd om een briefje te schrijven. ‘Ik vraag naar dingen die ik op de foto’s heb gezien. Hoe het met de katten gaat of met de planten in de tuin, bijvoorbeeld. De dankbaarheid in de briefjes die ik terugkrijg is haast beschamend. Een van mijn ‘opa’s’ van wie de enige zoon overleed, schreef: ‘Wat fijn dat jij nu ons kleinkind bent’. Ze zijn zo blij dat iemand ver weg om hen geeft. Het is maar een relatief klein bedrag en het maakt zo’n ontzettend verschil. Wat je inkomen ook is, ik vind dat we sowieso moeten overwegen wat we kunnen delen. Daarom steun ik de granny’s.’

In 2009 bezocht Andries Knevel zijn granny in Moldavië. Bekijk de beelden van deze ontmoeting: http://bit.ly/nederlandhelpt (vanaf 33 minuten).