Selecteer je website

Adopt a child

Word sponsorDorcas vindt dat ieder kind aandacht en zorg verdient. Aandacht en zorg die veel kinderen in Oost-Europa en Afrika moeten ontberen, omdat zij hun ouders verloren zijn aan ziektes of geweld, of omdat ze geboren zijn in gezinnen die om hun ras, religie of culturele achtergrond gediscrimineerd worden. Wij willen deze kwetsbare kinderen met ons sponsorprogramma perspectieven en kansen bieden.

Aandacht en zorg voor kwetsbare kinderen

Kinderen uit arme gezinnen en kinderen zonder ouders zijn kwetsbaar. Niet zelden belanden ze door een chronisch tekort aan aandacht en zorg op straat, gaan zij het criminele pad op of belanden ze in de prostitutie. Via het Adopt a child-programma van Dorcas kun je deze kinderen een hoopvolle toekomst bieden.

Met 28 euro per maand help je een kind in Afrika of Oost-Europa.

Hoe werkt Adopt a child?

Door middel van sponsoring kun je heel concreet een kind in Oost-Europa of Afrika helpen. Periodiek maak je via Dorcas een bedrag over aan lokale partners van Dorcas, die daarmee voor je sponsorkind zorgen. Dit zijn bijvoorbeeld scholen, weeshuizen, gezondheidsklinieken en centra voor sport en spel. Als een kind speciale aandacht nodig heeft, bijvoorbeeld in de vorm van bijscholing, opvang of medicijnen, dan maakt je donatie de aanschaf daarvan mogelijk. Omdat ouders en verzorgers de kinderen het beste kennen, betrekken we hen op allerlei manieren bij onze Adopt a child-projecten.

Je sponsorkind krijgt de zorg die een kind nodig heeft. Kortom, sponsor een kind en bied:

  • School
  • Gezond eten en drinken
  • Kleding en schoenen
  • Medische zorg
  • Psychosociale begeleiding van het kind en de ouders/verzorgers