Selecteer je website

Droogte overleven met 5 geiten en 2 schapen dinsdag 31 juli 2018

‘Ik was de trotse eigenaar van vee. Ik had ruim 150 dieren. Nu heb ik er nog maar 3,’ vertelt een herder in de Somali-regio in Ethiopië. Door extreme droogte zijn veel mensen hun dieren kwijtgeraakt. Ook moesten veel mensen hun thuis verlaten.

Voedselvouchers
Via het Africa Joint Response-project geven we vouchers voor voedsel aan slachtoffers van de droogte. Je vraagt je misschien af waarom we dan vouchers geven in plaats van voedsel. De reden is dat mensen dan zelf kunnen kiezen welk eten zij kopen. Dit geeft hun zelf verantwoordelijkheid en een gevoel van eigenwaarde.

Genoeg te eten
Een van de vrouwen in het project vertelt: ‘Een andere organisatie gaf ons sorghum (een korensoort), maar wat moeten we daarmee? Hoe kunnen onze kinderen dit eten als we het niet kunnen bereiden en er geen melk bij zit? Met de vouchers van Dorcas heeft mijn gezin de komende vier maanden genoeg boodschappen voor twee maaltijden per dag.’

Nieuw vee
Meer dan 8.000 slachtoffers krijgen hulp door middel van voedselvouchers. Daarnaast krijgen ruim 200 huishoudens elk 5 geiten en 2 schapen. Zo kunnen zij hun levens weer opbouwen na deze zware periode van droogte.