Selecteer je website

Dorcas breidt werk in Syrië uit maandag 9 oktober 2017

Onlangs kreeg Dorcas toestemming om in Syrië een kantoor te openen. De registratie is noodzakelijk om in het land zelf de benodigde noodhulp te verlenen. ‘We hopen op deze manier de kwetsbare bevolking op een betere manier te bereiken’, vertelt Najla Chahda, landendirecteur in Libanon.

Al voordat Dorcas het registratieproces startte, was Dorcas actief in Syrië. ‘We deden ons werk in Syrië via allerlei lokale partners die wel in Syrië aanwezig waren’. Nu de registratie rond is, kan het werk worden uitgebouwd door eigen activiteiten op te zetten en uit te voeren. Deze activiteiten zijn gericht op het versterken van de integratie en het begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen. Zo bieden we mensen trainingen op het gebied van opvoeding, het goed omgaan met conflicten en het vinden en behouden van een nieuwe baan.

Het werk in Syrië zal in eerste instantie gedaan worden vanuit het Dorcas-kantoor in Libanon. In de komende maanden wordt een start gemaakt met het opzetten van goede projecten en het uitbouwen van partnerschappen met andere organisaties. ‘We blijven werken aan duurzame oplossingen waarmee de meest kwetsbare mensen kunnen beschermen’.