Samen in actie voor granny's tijdens de koude wintermaanden

De 66-jarige granny Ecaterina woont in een klein, afgelegen dorp in Moldavië. Ze staat daar bekend om haar wijsheid. Ecaterina is een sterke, krachtige vrouw, moeder en oma die – ondanks haar eigen moeilijkheden – klaar staat voor de mensen om haar heen. Ze biedt een luisterend oor, geeft deskundig advies en deelt uit van het weinige dat ze heeft. Een van haar wijsheden luidt: ‘Een sterke vrouw is een vrouw met karakter.’

Ecaterina is een van de granny’s die onze projectdeelnemer is in Moldavië. Dorcas zet zich samen met de gemeenschap in om oudere vrouwen te laten opbloeien net zoals bij Ecaterina is gebeurd. We bieden praktische ondersteuning, bijvoorbeeld door het uitdelen van voedsel tijdens de koude wintermaanden.

Maar we doen meer. We besteden veel aandacht aan het mentale welzijn van de granny’s. We organiseren sociale activiteiten waarbij ouderen hun talenten ontdekken en gaan inzetten voor de gemeenschap. Ook stimuleren we de gemeenschap om naar ouderen om te kijken en hun ondersteuning te bieden als dat nodig is.

Niet alleen in Moldavië, maar ook op veel andere plaatsen in de wereld worden (oudere) vrouwen achtergesteld. Door samen met hen en met de gemeenschap te investeren in hun talenten en welzijn kan hun prachtige potentieel tot bloei komen.

Geef ook om sterke vrouwen in kwetsbare situaties en doneer!

Doneer nu