Kira uit Oekraïne

Als baby werd de 7-jarige Kira uit Oekraïne door haar alcoholverslaafde moeder in de steek gelaten. Oma Luda neemt haar kleindochter in huis. Ondanks het verdriet van Luda zelf, ze is net weduwe geworden, probeert ze zo goed mogelijk voor Kira te zorgen.

Luda twijfelt of ze wel geschikt is om nog voor een kind te zorgen, ze ervaart hierdoor veel stress. Kira voelt de spanning bij haar oma en ze voelt zich ook in de steek gelaten en ongewenst door haar moeder. Het jonge meisje krijgt last van paniekaanvallen en oma ervaart alleen maar meer stress.

Deze vicieuze cirkel wordt doorbroken als Luda en Kira in aanraking komen met een project van het New Hope Center van Dorcas. Oma krijgt hier begeleiding bij de opvoeding en Kira leert om te gaan met haar paniekklachten. Ze is nu veranderd in een vrolijk en spontaan meisje, dat veel lacht.

Dorcas geeft al 40 jaar lang om kwetsbare mensen, zoals Kira en haar oma. Zeker nu de kou intreedt hebben de allerarmsten in Oost-Europa het niet makkelijk. Dorcas is er voor hen, juist ook in deze barre wintertijd. We delen voedsel uit en kijken om naar mensen die eenzaam zijn.

Maar hier houdt onze hulp niet op, we gaan nog verder. We helpen kwetsbare mensen met het zorgen voor een eigen inkomen. Door trainingen te geven, krijgen mensen de kans om een eigen bedrijf te starten. Ook delen we bijvoorbeeld zaden en gereedschap uit en helpen we mensen met een startkapitaal. We zorgen verder voor psychische begeleiding, helpen ouders bij de opvoeding en stimuleren gemeenschappen om er voor elkaar te zijn.

Geef om Kira en om al die andere kwetsbare mensen. Doneer nu.

Doneer nu