Ik wens jou vrede

Geweld, angst, onrust en oorlog. De wereld staat op z’n kop. In landen als Syrië, Libanon en Oekraïne is vrede op dit moment ver te zoeken. Kinderen maken bombardementen mee, volwassenen moeten halsoverkop alles achterlaten en vluchten. Mensen die dit meemaken zijn voor het leven getekend. Het kan jaren duren voor mensen zich weer veilig voelen.

Dorcas is aanwezig in veel conflictgebieden. In alle ellende zetten wij ons in voor vrede. Vrede begint niet alleen bij het einde van strijd, maar soms heel concreet met een veilige slaapplek, een maaltijd of een luisterend oor. We geven het gebed om vrede handen en voeten door er te zijn en vluchtelingen, ontheemden en achterblijvers een steuntje in de rug te bieden.

Geef jij ook om vrede? Doneer dan nu!

Dit kun je geven:

Voedsel
Conflicten en rampen leiden vaak tot gebrek aan voedsel. Door voedsel in noodhulppakketten en vouchers uit te delen maken we verschil. 
Psychosociale begeleiding
Onder professionele begeleiding kunnen mensen beginnen met het verwerken van nare ervaringen. Maatschappelijk werkers van Dorcas bieden zowel persoonlijke sessies als groepssessies voor mensen die dat willen. In de sessies leren ze hoe ze hun verleden en gevoelens een plek kunnen geven. 
Groepstherapie
Voor kinderen biedt Dorcas groepstherapie waarop kinderen op spelende wijze leren praten over hun gevoelens en ervaringen. Ze gaan bijvoorbeeld buiten voetballen of samen kleuren. 

 

Doneer nu